Det skriver pressen

Grønne vaskehaller vokser
Demstrup Autotransport vasker mange lastbiler, silobiler og entreprenørbiler indvendigt og udvendigt hver dag, og for tre år siden investerede virksomheden i en ny vaskehal, som renser og genbruger det brugte vand – frem for at bruge nyt drikkevand til hver vask.

Lastbilmagasinet.dk, 19-04-2021

 

Skader børns immunforsvar: Giftstoffet PFOS kan være spredt mange steder i Danmark
I Korsør har giftstoffet PFOS skabt stor utryghed. Nu frygter eksperter, at stoffet kan findes mange andre steder i landet – der er nemlig intet overblik over forureningen.
Tv2øst.dk, 18-04-2021

 

Politikere vil have plan for bæredygtig bekæmpelse af ukrudt
Kolding: Nu får Koldings politikere snart en plan for, hvordan og hvornår kommunen sikrer en bæredygtig ukrudtsbekæmpelse.
Jv.dk, 17-04-2021

 

Første spadestik til HOFORs nye, moderne vandværk ved Gevninge
HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, har netop skrevet under på tre store kontrakter med NCC A/S, Wicotec Kirkebjerg A/S og DI-Teknik A/S om byggeriet af et nyt, moderne vandværk ved Gevninge.
Hofor.dk, 16-04-2021

 

Dyre dråber til dyrene: – Det giver os en kæmpe merudgift
For høje nitratkoncentrationer i en privat drikkevandsboring i Norddjurs tvinger ejeren over på det dyre kommunale fællesanlæg.
Tv2østjylland.dk, 16-04-2021

 

Vandet fossede ud: Lastbil væltede meget uheldigt og ødelagde brandhane
En tonstung lastbil er torsdag morgen væltet ned over en brandhane, som ikke kunne holde til vægten.
Tvmidtvest.dk, 15-04-2021

 

Vandbranchen har fokus på it-sikkerhed
I et nyt forsøg kobles en overvågningsløsning på en elektronisk beredskabsplan, som sender en alarm, hvis der konstateres afvigelser i vandforsyningens datastrømme. Det skal styrke it-sikkerheden og gøre livet svært for hackere, skriver direktøren i Danske Vandværker.
Watertech.dk, 15-04-2021

 

Politikere jubler: Store forventninger til vandets Silicon Valley
Videninstitutioner, virksomheder og uddannelser skal være med til at sikre 2.500-3.000 jobs i Aarhusforstaden Viby.
jp.dk, 14-04-2021

 

Brandslukningsskum forurenede drikkevandet – nu får svenske ofre erstatning
I Sverige skal 165 borgere fra Kallinge i det sydøstlige Sverige have erstatning, fordi de i årevis har drukket vand forurenet med fluorstoffer, også kaldet PFAS. Det besluttede retten i Blekinge tirsdag. Forureningen blev opdaget i 2013, og man fandt efterfølgende ud af, at de giftige stoffer stammede fra forsvarets nærliggende flyveplads, hvor der i mange år var blevet brugt brandslukningsskum med fluorstoffer i.
tv2øst.dk, 14-04-2021

 

Danske Vandværker vil lokke flere kvinder til bestyrelsesarbejdet

Cleantechwatch.dk, 13-04-2021

 

EWII kommer ud med overskud på 51 millioner kroner

I dag offentliggøres EWII Koncernens årsrapport. Koncernen kommer ud af 2020 med et overskud på 51 millioner kroner, efter et år, hvor der hovedsagelig har været fokus på at styre koncernen gennem corona-krisen og udvikle positionen som et velassorteret forsyningssupermarked.

Fredericiaavis.dk, 13-04-2021

 

Landmænd afprøver sensor – skal nedbringe pesticidbrug
15 danske og 100 europæiske landbrug afprøver lige nu en sensor, der skal nedbringe brugen af pesticider.

sn.dk, 13-04-2021

 

Blødere vand på Vestegnen
Tusindvis af beboere på Vestegnen vil gerne have blødere vand i hanerne. Det har dog – for nogle – lange udsigter, og derfor overvejer mange et privat blødgøringsanlæg. Vestegnen har fra naturens side noget af det hårdeste drikkevand i landet. Og det har konsekvenser.
sn.dk, 12-04-2021

 

Brewpub brygger på festøl: Smagsdommere har fundet årets 6. juli-bryg

Vandet her er jo fra et andet vandværk, hvilket gør en forskel, fortæller Rasmus Jochumsen, der er spændt på, hvordan fredericianerne tager imod hans øl

Ugeavisen Elbobladet.dk, 12-04-2021

 

Rejsegilde på nyt vandværk
Corona forhindrede den store festivitas

Norddjurslokalavisen.dk, 12-04-2021

 

Pesticidfund stammer ikke fra dyrkningsfladen

Udvalgsformand for Danske Regioner, Heino Knudsen, har i den forgangne weekend været i pressen med udtalelser vedrørende pesticidforureninger af grundvandet ved landbrugsejendomme. Ifølge Heino Knudsen bør »op mod 100.000 landbrug« undersøges nærmere.
Effektivlandbrug.dk, 12-04-2021

 

Måbjergværket er klar til at brænde døde mink: Naboerne skal ikke frygte lugtgener
Mellem 15.000 og 20.000 tons døde mink skal i maj gå op i røg – Måbjergværket ved Holstebro er klar til at påtage sig sin del af opgaven.
Tvmidtvest.dk, 11-04-2021

 

Nyt boligområde ved Brovej i Arden
Hovedparten af husene skal tilkobles Arden Vandværk og grøn el fra nettet. Nogle få af husene ønskes etableret som off-grid-løsninger, dvs. at strøm, drikkevand og spildevand håndteres af disse huse selv
Fjordavisen.dk, 11-04-2021

 

PFOS og andre flourstoffer er ekstremt farlige
Det var lidt af et chok, da jeg en morgen for nogle uger siden læste, at der var fundet store mængder af PFOS i kalvekød fra en mark ved Korsør. Tallet var 180 nanogram per kilo kalvekød, og det er helt ekstremt for et farligt giftstof som PFOS. Jeg måtte kontakte laboratoriet for lige at høre, om ikke de havde taget fejl af enheden. Tallet var jo mindst 1000 gange for højt! Men det var desværre korrekt.
Læserbrev af Af Philippe Grandjean, professor i miljømedicin, Syddansk Universitet.
Sn.dk, 09-04-2021

 

Glyphosat – hvorfor er WHO og EU uenige?10-12-2017 – 20:42
EU besluttede for nylig at forny tilladelsen til glyphosat i fem år. Er det en halv sejr for det udskældte pesticid eller begyndelsen på enden?
Grovvarevyt.dk, 09-04-2021

 

Trofast kasserer i vandets tjeneste takker af
Lejre: Det er et sjældent set engagement, der når sin afslutning, når Lejre Stationsbys Vandværks kasserer Hans Rubi Klausen takker af ved generalforsamlingen senere på året.
Sn.dk, 09-04-2021

 

Vandværk: Det er snart slut med at koge vandet
Siden slutningen af februar har en lang række beboere i Mern været nødt til at koge vandet fra vandhanen, efter der blev fundet Coliforme bakterier i en række analyser af drikkevandet.
Sn.dk, 08-04-2021

 

Forskere: Borgerne bør indrages i den grønne omstilling gennem energifællesskaber
Lokale energifællesskaber er ikke i konkurrence med de centrale forsyningsanlæg, men en aflastning af investeringer og mere effektiv udnyttelse af energi. Det vil nemlig øge borgernes engagement og bevidsthed omkring energiforbruget, skriver Ulrik Jørgensen og Frede Hvelplund.
Altinget.dk/forsyning, 08-04-2021

 

Forbrugereje styrker den lokale og grønne udvikling
Der var regeringsdeltagelse, da demokratisk ejerskab var temaet for Energi på Toppen Online. Forbrugerejede virksomheder er vigtige for lokal udvikling og grøn omstilling i hele Danmark, lød flere af budskaberne, og Danske Vandværker, gav også sit besyv med om demokratiske virksomheder og den kommende regulering af fjernvarmesektoren. Det gav flere gode perspektiver på Energi på Toppen,
Danskfjernvarme.dk, 07-04-2021

 

 

Når havet stiger, opstår spøgelsesskove af døde træer
Saltvand i jordbunden har været med til at slå skovområder langs den amerikanske østkyst ihjel, konkluderer et ph.d.-projekt. En skov fra undersøgelsen er skrumpet med ti procent.
Ing.dk, 07-04-2021

 

Alkohol i 10.000 år
For 10.000 år siden var alkohol primært et tilskud til den daglige kost. Det blev også til et vigtigt lægemiddel – og selvfølgelig til et nydelsesmiddel. Efter 10.000 år er alkohol stadig hos os – som nydelse, som dyr luksus, som dagligvare. Og for mange som en forbandelse.
Drikkevand var ofte fyldt med sygdomskim, men ved ølbrygning kogte man vandet, og herved undgik man mange sygdomme.
Ugeskriftforlæger.dk, 07-04-2021

 

Robotterne kommer: Præcisionslandbrug er også for de små
Teknologi og data kan sagtens praktiseres uden dyrt udstyr, kun fantasien sætter grænser for fremtidens landbrug, lyder det fra to eksperter.
Fyens.dk, 07-04-2021

 

Debat: Skal brugen af sprøjtemidler stoppes på kommunens arealer?
Det er til stor glæde for Radikale Venstre, at Morsø Kommune har tilmeldt sig konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune. Tilmeldingen er dog med det forbehold, at kommunalbestyrelsen godkender tilmeldingen på tirsdag. Som en helt naturlig forlængelse af initiativet med at deltage i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune, har Radikale Venstre fremsat et forslag om at Morsø Kommune stopper brugen af sprøjtemidler på kommunens arealer. Forslaget skal også behandles på tirsdag. Det er et tiltag vi kan beslutte os for straks, som understøtter vores bestræbelser på at øge biodiversiteten, men også at sikre vores drikkevand.

Limfjordupdate.dk, 06-04-2021

 

Endnu en hacker tiltalt for angreb på vandforsyning: Står til 25 års fængsel
En 22-årig amerikansk mand er tiltalt for at bryde ind i computersystemerne hos et vandforsyningsanlæg og lukke rensnings-systemet i 2019. Tiltalen kommer blot syv uger efter et hackerangreb hos et andet anlæg i USA.
Version2.dk, 06-04-2021

 

Vred på vandselskab: – De tager jo røven på mig
Bo Moss føler, at stort, kommunalt vandselskab bryder aftale, fordi man pludselig kan få en lejeindtægt fra 48 meter høj mobilmast, som naboerne ikke ønsker

Nordjyske.dk, 06-04-2021

 

Efter udfasning af pesticider: Kommunen er storforbruger af ukrudtsmiddel
Kolding Kommune bruger næsten en tredjedel af al den pelargonsyre, som bruges i landets kommuner til ukrudtsbekæmpelse. Det viser en opgørelse, som COWI har lavet for Miljøstyrelsen.
Fredericiadagblad.dk, 30-03-2021

 

Nu kan du søge om penge til at sløjfe den gamle brønd
Nu åbner Vejle Byråds natur- og miljøudvalg for, at borgere kan søge om et tilskud til at sløjfe gamle ubenyttede brønde og boringer. Hver lodsejer kan søge op til 7500 kroner fra puljen. Det oplyser Vejle Kommune. Hver tredje vandværk i Vejle Kommune bøvler med pesticider. En gammel, ubenyttet boring kan fungere som et hul direkte ned til grundvandet, og dermed kan rester af pesticider trænge ned. Dermed en trussel mod grundvandet.
Vejleamtsfolkeblad.dk, 29-03-2021

 

Endelig politisk beslutning om solcelleanlæg forventes truffet til maj / juni
For at fremme produktionen af bæredygtig energi, har Syddjurs Kommune åbnet for opstilling af solcelleanlæg i den nyligt vedtagne kommuneplan. Med baggrund i kommuneplanens retningslinjer for opstilling af nye anlæg, har kommunen modtaget otte ansøgninger om større og mindre solcelleanlæg i 2020 og 2021.

Syddjurslokalavis.dk, 28-03-2021

 

Regionerne finder mange pesticid-forureninger på landbrug
Der er gennem tiderne udledt flere pesticider fra danske landbrugsejendomme end forventet. Det viser de første undersøgelser af forureningerne, hvor regionerne har brugt en ny, omfattende analysepakke. Pesticider har i mere end 50 år været anvendt til at bekæmpe ukrudt, svampe og insekter i landbruget, og især i de første år var man ikke opmærksom på, at stofferne kunne forurene grundvandet. Det ved man nu, og derfor er de fem regioner gået i gang med at undersøge omfanget af forureninger fra de såkaldte pesticidpunktkilder så som landbrugsejendomme, maskinstationer og korn- og foderstofvirksomheder.
Regionerne.dk, 26-03-2021

 

Ny undersøgelse finder markante pesticid-forureninger ved landbrugsejendomme: ”Det er en stor overraskelse”
Ifølge Danske Regioner kan være mange problemer med gamle pesticidforureninger ved landbrugsejendomme. Det ligner en kæmpestor opgave, som vi har ikke nok ressourcer til at få bugt med, lyder det fra udvalgsformand i Danske Regioner, Heino Knudsen. Meldingen vækker bekymring på Christiansborg.
Altinget.dk/miljø, 26-03-2021

 

Ingen bakterier i drikkevandet i Bøsøre: Forbrugerne kan roligt drikke vandet
Bøsøre: Der er ingen bakterier i drikkevandet i Bøsøre, og forbrugerne behøver derfor ikke længere at koge vandet. Det melder Bøsøre Vandværk, som i mandags kom med en anbefaling om, at vandet skulle koges, fordi der var fundet forhøjede værdier af bakterien enterokokker i vandet.
Fynsamtsavis.dk, 25-03-2021

 

SF kræver hårdere straffe ved salg af ulovlige pesticider
Regeringen indfører ny registreringsordning fra 2022, som skal give bedre information om udløb af godkendelser. Det er især en målrettet kontrol mod tidligere regelbrydere, der betyder, at der i 2020 blev fundet flere overtrædelser af salg med pesticider hos forhandlere i Danmark. Det forklarede miljøminister Lea Wermelin (S) i et samråd, som var indkaldt af SFs miljøordfører Carl Valentin og landbrugsordfører Rasmus Nordqvist.

Landbrugsavisen.dk, 24-03-2021

 

Debat: En grøn landbrugsreform kan skabe liv og udvikling på landet
Med en ambitiøs jordreform kan vi demokratisere adgangen til jorden i Danmark. Vi kan skabe arbejdspladser, liv i landdistrikterne og i fællesskab afværge klima- og biodiversitetskrisen. Nu mangler vi blot den politiske vilje hos regeringen til at lave århundredets jordreform og skabe fremtidens grønne Danmark. De fleste danske landbrug er i dag så store, at kun bugnende kapitalfonde har råd til at opkøbe dem. Og de står på spring med pengepungen fremme, når halvdelen af de danske landmænd over de næste ti år går på pension.

Med den udsigt risikerer vi, at udenlandske investorer og kapitalfonde ikke kun overtager ejerskabet, men også magten over vores natur, klimaet, fødevarerne, drikkevandet og livet i landdistrikterne. Og vi risikerer, at kapitalfondenes sætter deres enøjede fokus på profit over en hurtig grøn omstilling.
Greenupdate.dk, 24-03-2021

 

3 ting du skal være opmærksom på, hvis du selv vil fjerne kalk fra dit vand
HOFOR er på vej med blødere vand til hovedstadsområdet, men ønsker du alligevel selv at installere et blødgøringsanlæg, så husk at være opmærksom på de medfølgende risici ved selv at tage ansvaret for kvaliteten af dit drikkevand. Sådan lyder opfordringen fra HOFOR.

Hofor.dk, 24-03-2021

 

Nye tal viser halvering på ti år: Landbruget køber langt færre skadelige sprøjtemidler
Miljøbelastningen fra landbrugets sprøjtemidler er bragt ned med 53 procent de seneste 10 år, viser ny rapport fra Miljøstyrelsen. Mens miljøministeren glæder sig, ser Danva ikke den store gevinst for grundvandet.
Altinget.dk/miljø, 24-03-2021

 

LandboSyd støtter retssag om grundvand
Formand Mogens Dall understreger, at landmanden har ejendomsretten og ikke skal tvinges til at dyrke jorden på et urimeligt ikke-fagligt grundlag. Landmænd skal ikke tvinges til at indgå såkaldte frivillige aftaler, som betyder, at de skal afgive dyrkningsfrihed til BnBO.
Maskinbladet.dk, 23-03-2021

 

Fremtidens vandforsyning skal kortlægges

Kalundborg Forsyning er lige nu i gang med at lokalisere rent vand – de kortlægger nemlig fremtidens vandforsyning ved hjælp af en helikopter med særligt magnetisk udstyr. Tirsdag eftermiddag sendte de derfor en helikopter i luften fra Gammelrand i Svebølle.
tv-Kalundborg.dk, 23-03-2021

 

Sådan får du krammet på bjørneklo og flyvehavre uden brug af pesticider
Den 22. marts er international vanddag, og siden 1994 har vi fejret vandet i lande over hele verden. FN’s verdensmål nr. 6 skal sikre, at alle har adgang til vand og sanitet, og at det forvaltes bæredygtigt. I Danmark er vi forkælede, vi drejer blot på hanen og tapper os et godt og friskt glas vand, når vi er tørstige. Et glas vand fra hanen er den mest bæredygtige måde at slukke tørsten på, men vores grundvand er påvirket af rester fra sprøjtemidler.

it-kanalen.dk, 23-03-2021

 

Nitrat i mors drikkevand giver mindre babyer
Ny undersøgelse af 850.000 danske fødsler sætter fornyet fokus på, om grænseværdien for nitrat er for høj. Selv små mængder nitrat i mødres drikkevand før og under graviditeten betyder lavere vægt hos deres nyfødte barn. Det viser en ny og stor registerundersøgelse fra forskere ved universiteterne i Aarhus og Chicago, USA.

Dagbladetholstebro.dk, 23-03-2021

 

Vandbranchen vil skabe midtjysk centrum for milliardteknologier
Et nyt nationalt initiativ med navnet Water Valley Denmark skal sikre, at potentialet for dansk vandteknologi bliver forløst. DI står sammen med blandt andre Grundfos, AVK, Rambøll og andre mindre selskaber bag initiativet. Epicenteret for aktiviteterne vil være syd for Aarhus

Børsen.dk, 22-03-2021

 

Grundfos-fond donerer rekordstort beløb til vandudvikling i Tanzania
Cleantechwatch.dk, 22-03-2021

 

Farvel til fluelarven uden brug af kemi

Europæisk samarbejdsprojekt viser, at en kombination af forskellige ikke-kemiske metoder har potentiale til at kontrollere skadelige fluelarver i grøntsagsafgrøder

Mst.dk, 22-03-2021

 

Miljøtekniker: Bæredygtigt Landbrug spreder forkerte oplysninger om skadevirkning af pesticider
Det er stærkt misvisende, at Bærerdygtigt Landbrug skriver, at pesticider ikke skader smådyr i vandløb. Man bør med størst mulig forsigtighed anvende giftige kemikalier nær vandløb og søer, skriver Sten Frandsen.

Altinget.dk/miljø, 19-03-2021

 

Vandets Dag er tilbage på skoleskemaet
Vandets Dag bliver afholdt som en virtuel udgave i Randers. Randers Naturcenter, Vandmiljø Randers og Verdo inviterer endnu en gang kommunens 3. klasses elever til læring om vand. I år kan alle kigge med på web, og sjovt og lærerigt bliver det stadig. FN’s internationale mærkedag Vandets Dag bliver markeret mandag den 22. marts.
Randersidag.dk, 18-03-2021

 

En frustreret skalling fra Malling opfordrer: Byg en ny by i stedet for at udvide vores
DEBAT: Byrådsmedlemmerne i Aarhus Kommune må kunne høre på vandrørene, at de skal træde vande, hvis de ikke vil ud på for dybt vand med deres lokalplaner ved udbygning af mere by i eksisterende lokalbyer, for eksempel i Malling. Helt aktuelt er en grund på Sofienlystvej på 13.000 kvadratmeter solgt til boligbyggeri. Området her er et sårbart område med hensyn til grundvand og også en del af Malling Vandværks indvindingsområde. Det fremgår af de kort, som Aarhus Kommune har udarbejdet som bilag til Kommuneplan 2017.
Århusstiftidende.dk, 17-03-2021

 

Rambølls vandforretning trækker op i coronapræget 2020
Mens vandforretningen har været med til at trække i den rigtige retning i et ellers udfordret 2020, så sætter Rambøll nu også sin lid til vækst fra grønne energiprojekter og bæredygtig rådgivning inden for blandt andet byggeriet, viser årsregnskab.
Cleantechwatch.dk, 17-03-2021

 

Ny plan skal beskytte grundvand: Udvalg sender indsatsplan for rent drikkevand i høring
Plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune har netop sendt en indsatsplan for at beskytte grundvandet omkring Brædstrup i offentlig høring i 12 uger.
Horsensfolkeblad.dk, 17-03-2021

 

300 brandhaner sløjfes i Thy
De karakteristiske røde brandhaner, som bliver brugt af de lokale beredskaber landet over, har ikke længere den samme betydning som tidligere. Alene i Thy står der 300 brandhaner der aldrig bliver brugt. De udgør samtidig en risiko for drikkevandet, og derfor vil kommunen nu have dem fjernet.

Limfjordupdate.dk, 17-03-2021

 

Vandværksformand: Rent vand kan blive tidlig julegave
Det har efterhånden stået på ønskesedlen hos borgerne i Krogsbølle og omegn i nogle år, men nu ser det ud til, at rent drikkevand endelig kan krydses af.
Fyens.dk, 16-03-2021

 

Arvingens første regnskab: Grundfos tjener milliarder på trods af corona-smæk
Sidste år blev afløst af optimisme omkring de pumper, der har stor betydning i en tid med stigende vandstande og et konstant voksende behov for rent drikkevand.

Vejleamtsfolkeblad.dk, 15-03-2021

 

Ansøgningsrunden for fri multifunktionel jordfordeling er åben igen
Disse projekter skal sammentænke landbrugsproduktion med fx rent vandmiljø, rent drikkevand, drivhusgasreduktion
Landbrugsstyrelsen.dk, 15-03-2021

 

Du panter, vi planter: Coop vil konvertere pantkroner til mere end 40 hektar skov om året.
Med hjælp fra kundernes tomme flasker og dåser går Coop i denne uge i gang med indsamling til det, der kan udvikle sig til Danmarkshistoriens største, private skovrejsningsindsats.

Viaritzau.dk, 15-03-2021

 

Vandværk mistede fire millioner liter vand: Nu er synderen fundet
Nim Vandværk har siden nytår ledt efter en lækage i sit ledningsnet, som dækker cirka 400 husstande i Nim og Underup. Forleden gav søgningen resultat, og dermed slipper det lille vandværk for en dyr straftarif fra staten.

Horsensfolkeblad.dk, 12-03-2021

 

På spionmission i Randers: Nyt tilbud trækker spændingen fra escape rooms ud i bybilledet
Det er allerede en kæmpe succes i flere andre storbyer, og nu får Randers’ også sit eget udendørs “City escape game”. Randers: Du står over for dit livs mission. En terrororganisation har sluppet en virus løs i drikkevandet i Randers, som vil hjernevaske alle, der kommer i kontakt med den. Byens eneste håb er, at du og dit hold, inden der er gået 120 minutter, får stoppet terroristerne og blandet en antivirus.
Randersamtsavis.dk, 11-03-2021

 

TFA-fund i grundvand udgør ikke en sundhedsmæssig risiko
SK Forsynings fund af stoffet TFA i grundvandsboringer i Slagelse Kommune udgør ikke en sundhedsmæssig risiko. Det skriver kommunen i en meddelelse efter en udmelding fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Slagelse, 10-03-2021

 

Frederiksberg ophæver kogeanbefaling fra fund af colibakterier
Efter “gode” testresultater, ophæves anbefaling om at koge vandet på Frederiksberg, oplyser selskab.
Kristeligtdagblad.dk, 10-03-2021

 

Lokale batterier skal producere drikkevand i Afrika
Firmaet Danske Nerve Smart Systems, der er hjemmehørende i Roskilde, skal i et samarbejde med det amerikanske firma Energy and Water Development Corporation, EAWD, sørge for, at der kommer drikkevand i områder, hvor der er udfordringer med at skaffe vand.
sn.dk, 10-03-2021

 

Beboere skulle koge vandet – men deres drikkevand var ikke forurenet
2.700 husstande i Svendborg Øst fik tirsdag besked om, at deres drikkevand muligvis var forurenet. Nye prøver viser, at der var tale om en fejl.
tv2fyn.dk, 10-03-2021

 

FAKTA: Ti store forureninger i Danmark venter på oprydning
Der er på finansloven for i år afsat 630 millioner kroner fra i år og frem til 2025 til oprensning.Der er i alt ti generationsforureninger i Danmark. Generationsforureninger er blandt andet kendetegnet ved, at det vil koste mere end 50 millioner kroner at undersøge og oprense dem.
Kristeligtdagblad.dk, 10-03-2021

 

Nye fund af stoffer i drikkevand i Slagelse
Vandchef har ikke hørt om andre vandværker, der har fundet stoffet TFA i det vand, der sendes ud til forbrugerne. Han mener dog ikke, at forbrugerne skal være bekymrede, men man vil gå i gang med at opspore kilde, hvis det første resultat bekræftes af kontrolmåling.
sn.dk, 09-03-2021

 

Kog vandet: Mulig forurening af drikkevandet i Svendborg
Dele af Svendborg er muligvis ramt af vandforurening. Kog vandet, anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed.
Tv2fyn.dk, 09-03-2021

 

Vandforsyningen fremtidssikres
Brande: Vandforsyningen i Brande er sikret i en rum tid fremover: Ikast-Brande Kommune har for nylig givet Brande Vandværk tilladelse til årligt at indvinde 1,1 mio. kubikmeter grundvand fra boringerne ved værket på Blichersvej og yderligere 600.000 kubikmeter fra boringerne på Den Gyldne Middelvej på toppen af Petersborg.
vejleamtsfolkeblad.dk, 09-03-2021

 

Hund var med til at finde læk i vandsystemet
Gludsted Vandværk fik efter to måneder søgen fundet en større læk. Hundeejer og hans hund hjalp til.
Horsensfolkeblad.dk, 09-03-2021

 

Stor interesse for virtuelle borgermøder om Forslag til Råstofplan 2020

Godt 350 spørgelystne borgere klikkede sig ind på regionens hjemmeside og Facebookside og så med, da Region Syddanmark i denne og sidste uge livestreamede fire virtuelle borgermøder om regionens Forslag til Råstofplan 2020.

regionsyddanmark.dk, 08-03-2021

 

Nordjylland var til borgermøde om råstofplan hjemme fra stuen Mere end 130 borgere og samarbejdspartnere deltog den 4. marts i et digitalt borgermøde om Regionsrådets forslag til en ny regional råstofplan.

rn.dk, 08-03-2021

 

Rent drikkevand kan være på vej tilbage til Frederiksberg tidligere end forventet Forsyningsselskabet på Frederiksberg har inddæmmet den vandforurening, som har plaget kommunen i længere tid. Nu er der en chance for, at alle på Frederiksberg har rent vand før forventet, skriver selskabet på Facebook.

berlingske.dk, 08-03-2021

 

1.350.000 kubikmeter vand til tunnelbyggeri Vand fra Maribo skal fodre kommende tunnelelementfabrik. FEMERN Når den kommende tunnelelementfabrik i Rødbyhavn skal støbe beton, skal der bruges masser af drikkevand. Mere præcist 1.350.000 kubikmeter over de otte og et halvt år, som er planlagt til Femern-projektet

Folketidende.dk, 07-03-2021

 

Ingen fare for drikkevandet ved minknedgravninger

Resultaterne af en ny forureningsundersøgelse foretaget for Miljøstyrelsen slår fast, at der ikke er fare for drikkevand, eller akut fare for søer og vandløb ved de nedgravede mink ved Nørre Felding og Karup. Fødevarestyrelsen vil etablere en række afværgeforanstaltninger, da der som ventet er sket en nedsivning fra minkene, der dog først om en årrække ville kunne risikere at forurene vandløb og en sø.

Ritzau.dk, 05-03-2021

 

 

 

 

 

Vil du vide mere?

Kontakt pressemedarbejder   Dorthe G. Rasmussen   Tlf. 26 70 71 06   Mail: dr@danskevv.dk

Publiceringsdato: 11/03 2021