fbpx
close-search
Selvbetjening - Min side

Nyheder og pressemeddelelser

Læs de seneste nyheder og pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Snart skal vandværkerne også teste for PFAS

https://www.danskevv.dk/nyheder/snart-skal-vandvaerkerne-ogsaa-teste-for-pfas/
PFAS – perflourerede alkylsyrer – er en af de kategorier af stoffer, der nu også bliver fundet i grund- og drikkevandet. En medlemsundersøgelse, som Danske Vandværker udsendte i sidste uge, har vist, at omfanget af fund over kravværdien, heldigvis ikke er så stort endnu, idet kun tre vandværker har fundet et eller flere stoffer over kravværdien inden for de seneste to år. Men 11 vandværker har konstateret fund under kravværdien og kan dermed på sigt få en udfordring.
Publiceringsdato: 26/08 2021

Gode råd før I beslutter jer for blødgøring

https://www.danskevv.dk/nyheder/gode-raad-foer-i-beslutter-jer-for-bloedgoering/
Blødgøring af drikkevandet sker ofte på opfordring fra vandværkets forbrugere. Og de er også villige til at betale ekstra for at få blødere vand. At skaffe blødere vand er en kompleks proces, der kræver svar på mange spørgsmål, inden man kan træffe den endelige beslutning.
Publiceringsdato: 16/08 2021

Pressemeddelelse: Det haster med en redningsplan for det danske drikkevand

https://www.danskevv.dk/nyheder/pressemeddelelse-det-haster-med-en-redningsplan-for-det-danske-drikkevand/
En ny opgørelse viser, at cirka 58 procent af de danske drikkevandsboringer indeholder rester af pesticider. Derfor kommer en samlet vandsektor og Danmarks Naturfredningsforening nu med en kraftig appel til regeringen og Folketingets partier. Tiden er nemlig ved at rinde ud for det rene danske drikkevand, der dog kan reddes ved at reservere arealer til sprøjtefrie grundvandsparker.
Publiceringsdato: 12/08 2021

Den gode bestyrelse evaluerer sit arbejde

https://www.danskevv.dk/nyheder/den-gode-bestyrelse-evaluerer-sit-arbejde/
Der er mange bud på, hvordan man er en god bestyrelse. Underviserne på vores bestyrelseskurser giver her gode råd til det gode bestyrelsesarbejde. En god bestyrelse evaluerer sit arbejde og har styr på værktøjskassen.
Publiceringsdato: 13/07 2021