Pressemeddelelse: Brug ikke sprøjtemidler til at bekæmpe ukrudt

Danske Vandværker er glade for, at salget af sprøjtemidler er for nedadgående. Ifølge Miljøstyrelsens undersøgelse fra 2016, som viser salget af sprøjtemidler til private i perioden fra 2007 til 2014, blev der i 2014 solgt 25 ton sprøjtemidler til private. I 2007 købte private danskere 29 ton sprøjtemidler, salget er altså faldet med fire ton.

 

Det er en glædelig udvikling, for i Danmark har vi noget af det bedste drikkevand i verden, og sådan skal det blive ved med at være, derfor skal vi alle være med til at værne om vores grundvand.

 

Danske Vandværker har netop sat fuld gas på Sprøjtefri Have kampagnen, som er rettet mod haveejerne. Alle sejl er sat til med spots på både tv og i radioen, og en lang række gode aktører på vandområdet har over hele landet bakket op om kampagnen på fornem vis.

 

”Jeg synes, det er rigtig fint, at salget af pesticider til private er for nedadgående”, siger Allan Weirup, som er direktør i Danske Vandværker og fortsætter:

 

”Men når jeg samtidig kan se, at en rundspørge foretaget af Ritzau viser, at seks kommuner, fordelt over hele landet, vil udskifte gasbrænderen med sprøjtegift, så bliver jeg bekymret. Kommunernes Landsforening aftalte jo ellers i 1998 med den daværende regering, at al brug af sprøjtegift skulle udfases, og det gik jo faktisk rigtig fint et godt stykke tid. Men nu er den altså tilsyneladende gal igen”, fastslår Allan Weirup. Han opfordrer alle, både kommuner og private, til at bekæmpe ukrudt uden brug af sprøjtemidler.

 

 

Vil du vide mere?

Kontakt pressemedarbejder Dorthe G. Rasmussen

 

Telefon: 26 70 71 06

 

E-mail: dr@danskevv.dk

Publiceringsdato: 11/04 2016