Corona-tid: Vandet flyder som vanligt i Malling

På vandværket i Malling tæt ved Århus betyder Corona-krisen ikke de helt store omvæltninger. Drikkevandet bliver leveret som det plejer.

”Det er business as usual. Men vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes råd om at holde afstand og minimal kontakt med forbrugerne. Og så bruger vi nok også lidt ekstra håndsprit i denne tid”, siger driftsleder Anders Kaa og fortsætter:

 

”Vi har sat udskiftning af målere i bero nu, hvor folk er hjemme, så vi kan forudse, at vi får travlt, når Corona-restriktionerne klinger af, og vi kan komme i gang igen”.

 

I Malling Vandværk oplever de ikke, at der er behov for at give deres beredskabsplan et Corona-tjek, for der er styr på tingene.

 

”Hvis vi skulle blive syge og ikke kan passe vandværker, så har vi en aftale med firmaet DME, som har leveret vores SRO-anlæg, om at de overtager driften af værket. Det giver ro i maven, for det nytter ikke at sende formanden ned på vandværket i sådan en situation. Moderne vandværksdrift kræver lidt teknisk indsigt i systemerne, og man skal vide, hvad man gør, og hvilke knapper man skal trykke på. Så vi synes faktisk, vi har en god back up-plan, der kan sikre driften af vandværket i sådan en situation. Derudover har vi en fælles beredskabsplan, der gælder for alle vandværker i området, og vi vil også kunne hjælpe hinanden, hvis behovet opstår”, siger Anders Kaa.

 

Skulle der ske en lækage, så er der heller ikke grund til panderynker, for Malling Vandværk har nødforbindelse til Århus Vand, som aktiveres, hvis trykket i ledningerne kommer under 2 bar.

Publiceringsdato: 03/04 2020