Danske Vandværker på Folkemøde 2019

På årets Folkemøde 13.-15. juni sætter Danske Vandværker spot på forbrugereje - blandt meget andet. Se programmet, vi drager afsted med. Og kom mget gerne forbi, hvis du også er med på Folkemødet.

Du ejer dit drikkevand … vidste du det?

Tid: Fredag den 14. juni kl. 16.30-18.30
Sted: F99 – Pop-Up Event hjørnet Havnegade og Nørregade

Drikkevand er det mest demokratiske, vi har. Vi taler med de forbipasserende på Folkemødet om vores livsvigtige vand, og hvordan danskerne kan blive en del af demokratiet i deres eget vandværk.

HUXI og Det nye Folketing

Tid: Fredag den 14. juni kl. 14.00-16.00

Sted: Pension Næsgården, Løsebækgade 20, 3770 Allinge (Bemærk Næsgården ligger uden for Folkemødets officielle areal og er derfor ikke med i Folkemøde-programmet).

Kom og mød Huxi Bach og nogle af de nye (og gamle nye) folketingsmedlemmer, når de taler om visioner for forsyning af vand og el og håndtering af affald og spildevand. Samtidig byder vi på afternoon tea og netværk i haven på Næsgården.
Arrangører: DANVA, Dansk Fjernvarme, Danske Vandværker og Dansk Affaldsforening

 

Vandkamp på Folkemødet: Workshop om unge, vand og nærdemokrati

Tid: Lørdag 15. juni kl. 17.00-18.15

Sted: Røgeriets debattelt – F13

Vi inviterer til en workshop, hvor vi spørger de unge, hvordan vi genopfinder nærdemokrati og kampen for det rene vand. I løbet af en time faciliterer firmaet Kvalifik workshoppen. De unge deltagere bliver guidet gennem en mini- innovationsproces, hvor de kommer frem til konkrete ideer til, hvordan vandværker anno 2019 bør se ud, og hvordan vi kan kombinere Generation Z’s grønne virkelyst med Danske Vandværkers kamp for rent drikkevand.

 

Frels dit grundvand

Tid: Lørdag den 15. juni kl. 12.00-13.00

Sted: Tankegangs telt – B8

Det rene danske grundvand udfordres fra tid til anden af nye forureningskilder. Men hvilke forventninger har forbrugerne til vandværket og drikkevandsleverancerne. Forsyningsselskabet FORS, DANVA og Danske Vandværker går sammen i en aktiv meningsmåling om, hvad danskerne mener og forvente nu og i fremtiden.

 

Det bæredygtige måltid i 2030

Tid: Lørdag 15. juni kl. 15.00-16.00

Sted: Advice Scene – B1

Danske Vandværker er også med til at definere Det bæredygtige måltid i 2030. Organisationen Stop Spild Af Mad inviterer til debat om, hvad der ligger i begrebet ”bæredygtighed”, og hvilke fødevaregrupper, der indgår i fremtidens bæredygtige måltid inklusive drikkevarer.

 

 

 

Spørgsmål?

Kontakt Mette Kingod

 

Mail: mk@danskevv.dk

 

Tlf: 56 13 02 08

Publiceringsdato: 24/05 2019