Kommunernes håndtering af den politiske aftale om BNBO’erne

Kommunernes håndtering af den politiske aftale om beskyttelse af BNBO’erne mod sprøjtemidler. Går det for langsomt?

Netmediet Altinget.dk har i sidste uge skrevet et par artikler om kommunernes håndtering af den politiske aftale om beskyttelse af BNBO’erne mod sprøjtemidler.

 

Af en af artiklerne fremgår det, at det især er lange processer og uenigheder om økonomi, som gør det svært for kommunerne at opnå frivillige aftaler med lodsejere.

 

Udmeldingen har imidlertid fået miljøminister Lea Wermelin til at slå fast, at opnås der ikke frivillige aftaler, kan kommunerne gå hårdere til værks og påbyde landmændene at droppe sprøjtemidlerne.

 

Reaktion på udtalelse

Som reaktion på den udtalelse har Landbrug & Fødevarer, DANVA og Danske Vandværker sammen sendt et brev til miljøministeren.

 

I brevet gør vi opmærksom på, at vi kun lige har krydset startlinjen for processen, idet BNBO-vejledningen først kort før sommerferien blev udstedt samtidig med, at kommunernes finansiering blev afklaret. Efter vores mening er det alt for tidligt at begynde at drage konklusioner om muligheden for nå målet gennem frivillige aftaler.

 

Læs brevet til højre på siden:  Indsatsen for at få sprøjtefrie BNBO’er gennem frivillige aftaler er først lige gået i gang.

Publiceringsdato: 28/08 2020