Minkgravpladser kan være dårligt nyt for grundvandet

Danske Vandværker udsendte i forbindelse med nedgravningen af mink i området mellem Kølvrå by og Gedhus i Midtjylland en pressemeddelelse, da foreningen frygter, at nedgravningen kan gå ud over grund- og drikkevand.

 

Det skyldes, at myndighederne har valgt at grave ned på et sted, som ligger meget tæt på det område, hvor Kølvrå Vandværk henter sit vand. Du kan læse pressemeddelelsen her

Omtale i pressen

Pressemeddelelsen ramte en stor del af landets medier både lokalt og landsdækkende, og du finder et lille udvalg i presseklippene.

 

Miljøstyrelsen, som er den myndighed, der skal sikre, at grundvandet ikke er i fare i forbindelse med nedgravningen, forsikrer efterfølgende i en pressemeddelelse, at der ikke er nogen grund til bekymring.  Den finder du her.

Hastemøde med Miljøstyrelsen

Samme dag indkaldes foreningen til et hastemøde med Miljøstyrelsen, som gennemgår baggrunden for nedgravningen.

 

Mødet fjerner bekymringen for de kortsigtede udfordringer, men ikke for de langsigtede konsekvenser for grundvandet. Direktør Susan Münster siger i den forbindelse:

”Der har i de seneste dage været stor usikkerhed om nedgravede mink kan forurene grundvandet. Vi har i dag haft et møde med Miljøstyrelsen, som har genbesøgt kriterierne for de udpegede arealer. Vores bekymring er ikke væk for de mulige langsigtede konsekvenser. Og vi håber, at der også vil blive set på internationale erfaringer. Vi ser frem til den videre dialog”.

 

Publiceringsdato: 13/11 2020