Pressemeddelelse: Nordsjællandske brandfolk skal ikke mangle vand

De lokale brandmænd behøver ikke være bange for at komme til at mangle vand til slukning af ildebrande i området, for Danske Vandværker vil meget gerne hjælpe politikere og brandfolk i Nordsjælland.

 

Brandmændenes nervøsitet er blevet luftet på et fællesmøde, hvor folk fra 12 brandstationer var samlet for at diskutere seks Nordsjællandske kommuners beredskab. De seks kommuner er: Frederikssund, Halsnæs, Gribskov, Hillerød, Furesø og Egedal.

 

Brandmændene er bekymrede for tre ting. De mener, at der i forbindelse med besparelser i Frederiksborg Brand og Redning vil være for få brandfolk og vandtankvogne til at løse opgaverne, og så er de bekymrede over kommunernes besparelser på brandhanenettet, som kan betyde mangel på vand.

 

”Vi kan ikke hjælpe brandmændene med alle deres problemer, men én ting er helt sikkert. Der er ikke nogen brandfolk i Nordsjælland, som behøver at mangle vand i forbindelse med slukningsopgaver, hvis det står til os”, siger Allan Weirup, direktør i Danske Vandværker, som er brancheorganisation for landets vandværker og fortsætter:

 

”Når vi kommer på banen her, er det fordi, at vi på den ene side er glade for, at antallet af ubenyttede brandhaner reduceres, fordi ubenyttede brandhaner kan betyde en risiko for forurening af drikkevandet. Men på den anden side skal vi også sikre, at brandmændene aldrig mangler vand til at slukke en ildebrand. Derfor vil vi meget gerne opfordre til samarbejde mellem Brand og Redning, de kommunale beslutningstagere og de lokale vandværker. Danske Vandværker har nogle velfungerede Vandråd, der er funderet lokalt, og her kunne man med fordel rejse sagen og drøfte eventuelle løsningsforslag”, understreger Allan Weirup.

 

 

Vil du vide mere?

Kontakt pressemedarbejder Dorthe G. Rasmussen

 

Telefon: 26 70 71 06

 

E-mail: dr@danskevv.dk

Publiceringsdato: 23/05 2016