Ny politisk aftale om udfasning af coronarestriktioner

Ny politisk aftale betyder bl.a. farvel til mundbind fra den 14. juni, og fra den 1. juli hæves det lille indendørs forsamlingsloft til 250 personer

Afstandskrav

Den 15. juli ophæves også afstandskrav og afstandsanbefalinger for f.eks. serveringssteder, hvor deltagerne i det væsentlige sidder ned.

 

For vandværkerne betyder det blandt andet, at der fra den 1. juli er et langt større loft, for hvor mange, der må deltage på generalforsamlingen, og det er ikke længere nødvendigt at bære mundbind eller visir.

 

Arbejdspladser opfordres dog fortsat til at opfordre medarbejdere, der møder ind fysisk, til at de lader sig teste, indtil de er har opnået beskyttelse efter første vaccination.

 

Udfasningen kommer til at ske gradvist i den kommende tid, og alle restriktioner vil være udfaset den 1. september 2021, bortset fra i nattelivet samt i forbindelse med udendørs arrangementer med flere end 2.000 siddende tilskuere og indendørs stående arrangementer, hvor der indtil den 1. oktober 2021 vil skulle vises Coronapas.

 

Mundbind

Krav om at bære mundbind eller visir udfases den 14. juni 2021 på alle områder undtagen for stående passager i den kollektive transport mv. Mundbind og visir udfases helt den 1. september 2021.

 

Coronapas

Coronapassets udfasning begynder fra den 14. juni 2021.

 

Den fortsatte brug af Coronapas indgår som en forudsætning for udfasning af kravet om mundbind/visir. Coronapasset mindsker risikoen for smitte generelt ved sociale aktiviteter samt risikoen for superspredningsbegivenheder.

 

 

 

Publiceringsdato: 11/06 2021