Nyhed: Cyberprojekt skal styrke it-sikkerheden på vandværker

Danske Vandværker deltager i et nyt dansk udviklingsprojekt, som skal overvåge datastrømme i vandværkers it-systemer og forhindre cyberangreb. Projektet har navnet ”Samarbejdende Cybersikkerhed”. Vil du være med i et nyt projekt, der skal styrke cybersikkerheden på vandværker?

Overvågningsløsningen kobles op på en elektronisk beredskabsplan, der sender en alarm, hvis der konstateres afvigelser i datastrømme, ligesom løsningen informerer brugerne om foranstaltninger, de skal sætte i værk ved fjendtlig indtrængen i it-systemer. Projektet indeholder også undervisning i it-sikkerhed.

Projektets deltagere er Danske Vandværker, GTS-instituttet DBI og to IT-virksomheder Derant og Halfspace, som begge arbejder med bl.a. cybersikkerhed og analyse af Big Data. Den samlede løsning, der skal hjælpe danske vandværker og andre små og mellemstore virksomheder mod cyberangreb, er støttet af Industriens Fond.

 

Stor mulighed for os
”Det er alletiders mulighed for os, at vi med dette udviklingsprojekt, kan styrke vores medlemmers muligheder for at håndtere cyber-sikkerhed, som er både et svært og dyrt område at give sig i kast med. Det er spændende, at vi i vandværkernes brancheorganisation skal være med til at udvikle en cybersikkerhedsløsning, som efterfølgende kan gavne i andre brancher, der også har en overvægt af små og mellemstore virksomheder”, siger Susan Münster, direktør i Danske Vandværker og fortsætter:

 

”Projektet, der løber i 2 år, har noget at byde på for både de helt små og de store vandværker, fordi det hjælper med at opdage fjendtlige angreb på vandværkets administrative og SRO-systemer. Samtidig indgår der i projektet uddannelse i it-sikkerhed og en elektronisk beredskabsplan, der informerer vandværket om, hvad det bør gøre, hvis det er under cyberangreb”.

 

Vil du være med?
Dit vandværk kan komme med i projektet, hvor vandværket vil, som nogle af de første, få adgang til løsningen og gennem interviews og dialog hjælpe med input til projektet.

 

Kriterierne er:

 

  • Vandværket har SRO-styring
  • Vandværket har et it-netværk til administrative data.

Hvis du er interesseret så send en mail til Mette Oht Klitgaard på mail mok@danskevv.dk eller ring på telefon 56 13 03 36 for uddybende information.

 

Der er mulighed for, at 10-15 vandværker kan deltage, og muligheden vil blive tildelt efter variation i vandværkernes størrelse og geografiske placering.

Publiceringsdato: 30/01 2020