Pesticidfund: Jeres forbrugere kan trygt drikke vandet

Pressen har de seneste dage rapporteret om fund af sprøjtemidlet desphenyl-chloridazon i drikkevandet i Slagelse, Esbjerg og Odense kommuner. Dalumværket ved Odense er blevet lukket på grund af fund af pesticidet.

Hvis jeres forbrugere bliver utrygge på baggrund af omtalen i pressen, bør I klart melde ud, at de trygt kan drikke vandet.

 

I kan henvise til en udtalelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed som slår fast, at man trygt kan drikke vandet. Kun hvis man drikker vandet gennem mange år og i store mængder, kan det være årsag til sygdom.

 

Informer jeres forbrugere

Pesticidet er i dag forbudt at bruge, men var i perioden fra 1960-1996 lovligt. Hvis I har kendskab til, at der i jeres indvindingsområde er blevet dyrket foderroer, rødbeder eller løg i denne periode, bør I både informere jeres forbrugere og samtidig overveje at få lavet en analyse af vandet fra jeres boring.

 

Hvis I finder spor af sprøjtemidlet, skal I sammen med kommunen gøre, hvad der er nødvendigt for at løse problemet.

 

I kan eventuelt i samarbejde med andre vandværker i vandrådet informere jeres forbrugere via hjemmeside eller den lokale presse.

 

Danske vandværker i dialog med Miljøstyrelsen om en løsning

Danske Vandværker er i dialog med Miljøstyrelsen, og vi presser på for at få en afklaring og løsning i forhold til de nye fund af pesticidet.

Vil du vide mere?

Kontakt rådgiver

 

Robert Jensen

 

Tlf. 56 13 02 01

Publiceringsdato: 25/08 2017