Pressemeddelelse: God ide med tjek på ledningerne

Ifølge en rapport fra Rambøll sker der årligt omkring 26.000 graveskader i Danmark, og ifølge en pressemeddelelse fra Energi- Forsynings- og klimaministeriet koster graveskader og manglende koordinering af gravearbejde over en tiårig periode det danske samfund 2,8 milliarder kroner.

 

De problemer skal en ny digital platform løse. Platformen skal sikre entreprenørerne fuldt overblik over ledninger, kloakker og anden underjordisk infrastruktur på få timer – mod fem dage i dag. Den nye platform skal gøre det muligt at samle, pakke og levere alle relevante kortoplysninger til entreprenørerne på få timer, siger minister for energi, forsyning og klima Lars Chr. Lilleholt (V) i en pressemeddelelse. Ministeren forventer, at man kan have implementeret en digital løsning ved udgangen af 2019. Danske Vandværker er positiv over for digitaliseringen, men lægger stor vægt på, at implementeringer sker efter en rimelig tidsplan.

 

Tidsplanen kan blive en udfordring

”Det er meget svært at være modstander af, at man har styr på sine ledninger, så graveskader minimeres, og arbejdet med ledningsarbejde glider nemmere og i sidste ende gør det billigere og bedre for borgerne. Og som udgangspunkt er det da også en rigtig god ide at få 100 % tjek på ledningerne, så vi undgår skader, når gravkoen stikker næbbet ned i jorden”, lyder det fra Allan Weirup, som er direktør i brancheorganisationen Danske Vandværker.

 

Han påpeger dog, at tidsplanen kan blive en udfordring, for når 4.000 ledningsejere skal omlægges, kan der opstå flaskehalse på leverandørsiden. Derfor skal det overvejes, om der er brug for mere tid.

 

”Det er meget vigtigt, at digitaliseringen foregår i et tempo, så det sker på en ordentlig og forsvarlig måde”, understreger direktør Allan Weirup.

 

 

Vil du vide mere?

Kontakt pressemedarbejder Dorthe G. Rasmussen

 

Telefon: 26 70 71 06

 

E-mail: dr@danskevv.dk

Publiceringsdato: 26/05 2016