Sidste chance for at registrere reelle ejere

Erhvervsstyrelsen er i gang med at sende breve til virksomheder, som ikke har registreret reelle ejere. I brevet informeres virksomhederne om, at de har 4 uger til at få bragt registreringen i orden, ellers risikerer de tvangsopløsning.

Hvad er en reel ejer?

Definitionen på en ”reel ejer” er, at man ejer mindst 25 % af virksomheden. Da det aldrig er tilfældet for et vandværk, er det derfor ikke aktuelt, at vandværkerne skal registrere deres forbrugere som reelle ejere i Erhvervsstyrelsen.

 

Vigtigt for vandværker, som er registreret som et A.M.B.A.

Til gengæld skal dit vandværk, hvis det er registreret som et A.M.B.A., aktivt registrere, at der ikke er nogen reelle ejere.

 

Det gør du på virk.dk, hvor du sætter et flueben ved, at virksomheden ikke har reelle ejere.

 

Du skal herefter registrere ledelsen, som enten er den valgte bestyrelse eller en ansat ledelse.

 

Baggrund for Erhvervsstyrelsens handling

I maj 2017 fik danske virksomheder pligt til at registrere deres reelle ejer. Det skete for at styrke indsatsen mod hvidvask og finansiering af terrorisme ved at sikre en øget gennemsigtighed i ejerforhold på erhvervsområdet.

 

I juli 2018 fik Erhvervsstyrelsen mulighed for at tvangsopløse de virksomheder, der stadig ikke har registreret deres ejerforhold om reelle ejere.

 

Tvangsopløsningen varsles 4 uger inden oversendelsen

I øjeblikket sendes der derfor breve om tvangsopløsning til de A/S, ApS, IVS, P/S, F.M.B.A., S.M.B.A., A.M.B.A. og erhvervsdrivende fonde, som endnu ikke har registreret deres reelle ejere. Der er i alt tale om ca. 11.000 virksomheder. Virksomhederne får her et varsel på 4 uger til at registrere deres reelle ejere.

 

Hvis de efter fristens udløb stadig ikke har registreret oplysningerne om deres reelle ejere, vil Erhvervsstyrelsen sende virksomheden til tvangsopløsning hos skifteretten.

Vil du vide mere?

Kontakt juridisk rådgiver Mickey Kærsgaard Nielsen

 

Tlf.: 42 68 42 18

Mail: mni@danskevv.dk

Publiceringsdato: 19/10 2018