Vand i en Corona-tid: Covid-19 smitter ikke gennem drikkevand

Drik blot rigeligt med vand fra hanen – Covid-19 smitter ikke gennem drikkevandet. Det er budskabet til forbrugerne ved Vindeby Vandforsyning på Tåsinge.

Corona-virus kan ikke formere sig uden for menneskets celler, og derfor kan virus ikke overleve i drikkevandet. Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at risikoen for smittespredning gennem drikkevandet er minimal.

 

”På vandværkerne, der er at betragte som fødevareproducerende virksomheder, er der altid fokus på at holde en meget høj hygiejne, og man er på vagt overfor alle udefrakommende forhold, så som bakteriologiske fare og coli-bakterier”, siger driftsleder Jacob Tjørntved Davidsen.

 

På Vindeby Vandforsyning har man taget ekstra forholdsholdregler for at sikre både medarbejdere og forbrugere mod smittespredning.

 

”Vi udskifter pt. ikke vandmålere hos vores ca. 2.000 forbrugere, og vi udfører kun nødvendigt vedligeholdsarbejde på ledningsnettet. Ligesom vi ikke tager vandprøver i private hjem. Vandprøver tages udelukkende i vandværkets egne anlæg. Man kan være helt tryg ved vores drikkevand”.

Publiceringsdato: 16/04 2020