Vand er velfærd

Vores gode drikkevand er ingen selvfølge. Vand er også velfærd, og til kommunalvalget den 16. november skal du være med til at beslutte, hvem der er den bedste politiker til at få sat grundvandsbeskyttelse og vandforsyning i dit lokalområde på dagsordenen.

Ved du, hvad dine lokalpolitikere vil gøre for drikkevandet?

Nedenfor har vi samlet en række redskaber, der skal få drikkevand på agendaen og hjælpe dig med at finde frem til den bedste kandidat.

Brev til lokalpolitikerne

Her finder du udkast til et brev, som vandværk eller vandråd kan sende til de opstillede politikere. Brevet kan også sendes til lokale medier, det kan deles på vandværkets hjemmeside og via sociale medier – både på egne, men også i lokale Facebookgrupper, by-netværker etc.

 

Du er selvfølgelig velkommen til at plukke og ændre i teksten, så det passer til den lokale situation.

 

Download her.

Spørgsmål til kandidaterne

Her finder du en flyer, som kan inspirere dig til at stille spørgsmål til de kandidater, der stiller op til kommunalvalget. Du kan også printe folderen og dele den ud – på den måde vil andre også kunne spørge ind til kandidaternes syn på jeres lokale vandforsyning.

 

Download her. 

Debatindlæg

Nedenfor finder du to eksempler på debatindlæg, du kan sende til de lokale medier for at få drikkevandet med ind i valgkampen. Du kan for eksempel sende det til den lokale avis, ugeavisen etc. Du er selvfølgelig velkommen til at plukke og ændre i teksterne, så det passer til netop jeres vandværk – eller til jeres vandråd, hvis I er flere bestyrelser, som er blevet enige om at sende indlægget sammen.

 

Download kort version. 

Download lang version. 

Publiceringsdato: 16/04 2021