Grøn omstilling

Grøn omstilling. FN's verdensmål. Energi- og klimaneutral vandsektor i 2030. Få inspiration til hvordan dit vandværk kommer i gang med bæredygtige tiltag.

Pjecer

Det bæredygtige vandværk – sådan kan vi sammen arbejde med FN’s verdensmål

Danske Vandværker har fundet fem mål, der kan understøtte dagligdagen på dit vandværk, og som samtidig skal indgå i foreningens politiske og strategiske arbejde. På den måde kan vi sammen arbejde i retning af en bæredygtig produktion og forsyning af drikkevand til forbrugerne.

Hent pjecen her.

 

Artikler

Derfor skal vandsektoren arbejde med klimamålene
”Selvfølgelig skal vandsektoren spille en rolle i forhold til FN’s 17 verdensmål. Og det kommer også til at ske, for vandsektoren er allerede med i regeringens klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi, som kommer til at sætte dagsordenen i fremtiden”.

Læs artiklen her

 

Klima og bæredygtighed: ”Vi er simpelthen nødt til at ændre os”

På vand­ og fjernvarmeværket i Løsning har de oversat FN’s Verdensmål til noget konkret, som de kan gøre for at bidrage til den bæredygtige udvikling af både værket og samfun­ det. De arbejder for at undgå vandspild og sikre rent vand. De hjælper også mennesker tilbage på arbejdsmarkedet, bruger bæredygtige varmekilder og er samlingspunkt i lokal­ samfundet.

Læs artiklen her

 

Vandværk med grønne tiltag

Bestyrelsen for Strandhuse Nr. Bjert Vandværk besluttede at bygge et nyt vandværk med energivenlige løsninger.

Læs artiklen her.

 

Bøger

Victoria og verdensmålene
Vandspejlet er den syvende bog i serien “Victoria og Verdensmålene”, og den sætter fokus på Verdensmål nr. 6 om vand og sanitet. Vand og sanitet er et spørgsmål om liv eller død for millioner af mennesker. Victoria og hendes afrikanske ven Nixon – de to hovedpersoner i den nye børnebog ”Vandspejlet” – drager på rundtur i Tanzania og Danmark for at finde gode vandløsninger.

Læs mere om bogen Vandspejlet

Du kan bestille bogen i vores butik

Publiceringsdato: 21/09 2020