Grøn omstilling

Grøn omstilling. FN's verdensmål. Energi- og klimaneutral vandsektor i 2030. Få inspiration til hvordan dit vandværk kommer i gang med bæredygtige tiltag.

Pjecer

Det bæredygtige vandværk – sådan kan vi sammen arbejde med FN’s verdensmål

Danske Vandværker har fundet fem mål, der kan understøtte dagligdagen på dit vandværk, og som samtidig skal indgå i foreningens politiske og strategiske arbejde. På den måde kan vi sammen arbejde i retning af en bæredygtig produktion og forsyning af drikkevand til forbrugerne.

Hent pjecen her.

 

Artikler

Derfor skal vandsektoren arbejde med klimamålene
”Selvfølgelig skal vandsektoren spille en rolle i forhold til FN’s 17 verdensmål. Og det kommer også til at ske, for vandsektoren er allerede med i regeringens klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi, som kommer til at sætte dagsordenen i fremtiden”.

Læs artiklen her

 

Klima og bæredygtighed: ”Vi er simpelthen nødt til at ændre os”

På vand­ og fjernvarmeværket i Løsning har de oversat FN’s Verdensmål til noget konkret, som de kan gøre for at bidrage til den bæredygtige udvikling af både værket og samfun­ det. De arbejder for at undgå vandspild og sikre rent vand. De hjælper også mennesker tilbage på arbejdsmarkedet, bruger bæredygtige varmekilder og er samlingspunkt i lokal­ samfundet.

Læs artiklen her

Publiceringsdato: 28/05 2020