Distributionsselskaber kan ånde lettet op, hvis ny lov bliver vedtaget

Danske Vandværker har arbejdet for, at distributionsselskaber, der forsyner forbrugerne med vand fra andre vandværker, bliver fritaget for at betale skat med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2010. Det drejer sig om de distributionsselskaber, der udpumper mindre end 200.000 kubikmeter vand om året, samt de selskaber, der udpumper mindre end 800.000 kubikmeter og som vælger at træde ud af den økonomiske regulering.

Det fremgår af ændringsforslag fra denne uge til lovforslaget om den økonomiske regulering, som i december bliver endeligt behandlet i Folketinget. Inden ændringsforslaget lagde lovforslaget om den økonomiske regulering ellers op til, at alle distributionsselskabet skulle registres som skattepligtige og reelt havde været det siden 2010.

 

Vi er glade for, at det er lykkes
”Nu har vi endelig en afklaring på problemet med mindre distributionsselskabers skattepligt, og jeg glæder mig over resultatet”, siger direktør i Danske Vandværker Susan Münster.

 

Ændringsforslaget blev til på baggrund af, at Danske Vandværker granskede lovforslaget, der beskrev mindre distributionsselskaber som skattepligtige. Da lovforslaget var gransket, henvendte vi os til politiske ordførere på området, som stillede spørgsmål til ministeren og viste velvillighed til at ændre på reglerne. Vi er glade for, at det lykkedes.

 

Hvis loven bliver vedtaget, bliver distributionsvandværker skattefrie på lige fod med vandværker, der har egen indvinding.

 

Vil du vide mere?

Kontakt Rådgivningen

 

Tlf. 56 14 42 42

 

Mail: raad@danskevv.dk

Publiceringsdato: 06/12 2019